Nieuws

Nieuws Tuinte groep

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws van de verschillende bedrijven binnen de Tuinte groep.

This feed was created by mixing existing feeds from various sources.
 1. Vanaf dinsdag 3 januari 2017 staan wij weer volledig tot uw beschikking.
  Wij wensen u hele fijne kerstdagen en een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar!

 2. De wereld is continue aan het veranderen, onze omgeving is dynamischer en competitiever geworden. Daarnaast is onze organisatie de afgelopen jaren fors gegroeid.
  Wij moeten ons doorlopend aanpassen aan deze veranderende omstandigheden.

  Recent is daarom de functie van operationeel directeur aan onze organisatie toegevoegd. Deze functie zal worden ingevuld door Robert Pelgrim. Voor velen geen onbekende want Robert is inmiddels 16 jaar werkzaam binnen de Tuinte groep.
  Hij is begonnen als werkvoorbereider bij de machinefabriek en heeft zich de laatste jaren doorontwikkeld tot manager operations bij Tumakon engineering & machinebouw.
  Een belangrijke taak voor hem is om de komende periode onder andere de operationele organisatie efficiënter in te richten. Dit zonder concessies te doen aan het kwaliteits-niveau van alle processen binnen ons bedrijf.

  De vacante verkoopwerkzaamheden bij Tumakon worden ingevuld door Rob Snijders. Rob is al vele jaren werkzaam als sales engineer bij Tuinte machinefabriek en voor velen inmiddels een bekend aanspreekpunt.

  Wij hebben er alle vertrouwen in dat Robert en Rob een waardevolle bijdrage gaan leveren aan het optimaliseren van onze organisatie. Hun kennis en kunde gaat zich vertalen in een meerwaarde voor u.

 3. “Het zijn de ondernemers in een actief dorp zoals Hengevelde, die zorgen voor banen en een groeiende en bloeiende welvaart. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om hen de ruimte te geven en hen te laten doen waar ze goed in zijn”, benadrukte minister Henk Kamp van Economische Zaken, maandagmorgen tijdens zijn werkbezoek aan ons bedrijf. Om klokslag 9.00 uur kwam hij binnenwandelen aan de Eeftinkstraat waar wij hem gastvrij hebben ontvangen. De minister werd gevolgd door fotografen en een journalist van het Algemeen Dagblad. Zij maken een reportage over een werkdag van de minister.

 4. Tijdens de bouwvak (week 31, 32 en 33) zijn wij doorlopend geopend, zij het met beperkte bezetting.

  Wij zijn u dan in deze periode graag van dienst, echter zijn onze doorlooptijden iets langer dan u gewend bent.

 5. De Tuinte groep krijgt regelmatig scholen over de vloer om leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de metaalsector. Hierdoor bieden wij hen de mogelijkheid zich te oriënteren op een mogelijke studie-/beroepskeuze; aan de andere kant hopen wij natuurlijk dat wij een aantal ‘toppers in de dop’ kunnen interesseren, c.q. te enthousiasmeren, voor ons bedrijf. Deze maand was het de beurt aan leerlingen uit het 2de schooljaar van het Assink Lyceum in Haaksbergen.

 6. Tumakon heeft de engineering en de realisatie van enkele expandeertafels, dat honingraatkarton expandeert en fixeert tot het juiste formaat, voor haar rekening genomen. Het betreft verschillende types “Expanders”. Aan de voorzijde van de tafel van de expander is de breedte van het karton handmatig verstelbaar. Het honingraat karton wordt d.m.v. een rem tegengehouden, terwijl het karton d.m.v. no-crush rollen over de tafel wordt getrokken, waardoor het expandeert. Het transport van het karton geschiedt d.m.v. roller sets (elke set bestaat uit een aangedreven onderroller en een bovenroller, welke is voorzien van no-crush rollen).

 7. CE markering is net als een verzekering; je merkt het belang ervan pas als het er niet is. Om die reden wordt er soms, onterecht, te weinig aandacht aan CE besteed. Want de gevolgen worden pas merkbaar als het mis gaat, ofwel als er een ongeval plaatsvindt als gevolg van onveilige machines. Bij een ongeval zorgt dit vaak voor (veel) persoonlijk leed. Daarnaast kan een ongeval door een onveilige machine bijvoorbeeld ook financiële gevolgen hebben voor de werkgever zoals imago schade, uitbetalen van smartengeld en dergelijke.

 8. Tumakon engineering & machinebouw is, zoals manager operations Robert Pelgrim het formuleert, ‘de kring aan het sluiten’. ‘Wij komen steeds meer ook in de rol van adviseur. En die rol past ons, met onze jarenlange ervaring in de machinebouw – in productietechnieken en -processen. Klanten waarderen dat; die willen worden ontzorgd.’ Tumakon vult die adviesrol op twee vlakken in: machineveiligheid/CE-markering en procesoptimalisatie. ‘Met de pragmatiek van de machinebouwer, onze habitat.

 9. EATON ZET HEK OPEN VOOR MACHINEVEILIGHEID-CONSULTANCY TUMAKON

  Voor verbetering van de veiligheid van machines is draagvlak bij de operators cruciaal. Anders gaan de risicoreducerende maatregelen niet werken. Eaton ging daarom vier jaar geleden voor het Machine Guarding-project in zee met z’n vertrouwde machinebouwer Tumakon engineering & machinebouw. Die verwelkomde Eaton als launching customer voor zijn op dat moment nieuwe consultancy-aanbod voor machineveiligheid.

 10. Vorige week (15 t/m 19 juni) was het de week van de RI&E. De inspectie SZW heeft diverse bedrijven benaderd om de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) op te sturen inclusief het bijbehorende plan van aanpak. De inspectie SZW stuurt met deze actie aan op de naleving van de wettelijke verplichting op het gebied van Arbozorg.

Virtuele tour

360

Over Tumakon

Tumakon ontwerpt en ontwikkelt technologische oplossingen voor het bewerken, monteren en verplaatsen van producten. Hierbij gaat Tumakon breed te werk: haalbaarheidsstudies, analyses, calculaties, ontwikkeling en engineering. Dit is gedegen voorwerk, dat Tumakon in de regel afrondt met het turn-key leveren en in bedrijf stellen van een machine.

© 2016 Tuinte groep. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search