Nieuws

Previous Next

Tumakon verzorgt engineering en realisatie van “expanders” voor Axxion Equipment.

Tumakon heeft de engineering en de realisatie van enkele expandeertafels, dat honingraatkarton expandeert en fixeert tot het juiste formaat, voor haar rekening genomen. Het betreft verschillende types “Expanders”. Aan de voorzijde van de tafel van de expander is de breedte van het karton handmatig verstelbaar. Het honingraat karton wordt d.m.v. een rem tegengehouden, terwijl het karton d.m.v. no-crush rollen over de tafel wordt getrokken, waardoor het expandeert. Het transport van het karton geschiedt d.m.v. roller sets (elke set bestaat uit een aangedreven onderroller en een bovenroller, welke is voorzien van no-crush rollen).

De onderrollen worden doorgekoppeld en door een motor aangedreven. De verwarmingsbox, uitgevoerd met een kachel/luchtverwarmer, blaast warme lucht via een T-stuk gelijkmatig de verwarmingsbox in. Het karton wordt vervolgens d.m.v. een pneumatisch mes op de gewenste lengte gesneden. Honingraatkarton wordt breed toegepast binnen de verschillende industrieën omdat het een supersterk en stijf product is en het beduidend lichter is dan vergelijkbaar materiaal (hout, staal of kunststof). Een bijkomend voordeel is een substantiële besparing in de materiaalkosten.

Enkele grootverbruikers van honingraatkarton zijn de verpakkingsindustrieën, deurenfabrikanten, automotive industrie en natuurlijk een Ikea.

Virtuele tour

360

Over Tumakon

Tumakon ontwerpt en ontwikkelt technologische oplossingen voor het bewerken, monteren en verplaatsen van producten. Hierbij gaat Tumakon breed te werk: haalbaarheidsstudies, analyses, calculaties, ontwikkeling en engineering. Dit is gedegen voorwerk, dat Tumakon in de regel afrondt met het turn-key leveren en in bedrijf stellen van een machine.

© 2016 Tuinte groep. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search